آنچه در این مقاله میخوانید:

طراحی فضای سبز و روفگاردن

 

اصول طراحی فضای سبز چیست؟

طراحی فضای سبز مانند هر شغل دیگری دارای اصول و دانش است که طبق ساختار‌‌های تعریف شده در آن همراه با خلاقیت به خلق محیطی سبز پرداخته می‌شود. حتی شما هم به عنوان طراحان خانگی باید این اصول را بدانید تا در تزیین محیط سبز خود بهترین عملکرد را داشته‌ باشید. دانستن اصول طراحی فضای سبز، فضای سبز شما را به یک محیط خاص و تکرارنشدنی تبدیل می‌کند، پس در این زمینه حتما با طراحان فضای سبز با تجربه مشورت کنید و در طراحی به اصول اولیه توجه کنید.

 R 1 1

اصول طراحی فضای سبز

اصول طراحی در بسیاری از هنر‌ها که قرن‌ها توسط هنرمندان استفاده می‌شود، یکسان است و که با بکارگیری این اصول متناسب با هنری که در آن فعالیت می‌کند، برای خلق اثری ماندگار استفاده می‌کند. در ادامه به تعریف دقیق‌تری از اصول طراحی در فضای سبز می‌پردازیم.

 

حفظ تعادل در طراحی فضای سبز و روفگاردن

تعادل را حالتی از بودن و دیدن می‌توان درنظر گرفت که در مناظر بارها شاهد آن بوده‌ایم و تعادل حس راحت‌تری به بیننده‌ای که در آن فضا قرار دارد، می‌دهد.برقراری تعادل در محیط به دو شکل متقارن و نامتقارن انجام می‌شود که هرکدام هدفی در طراحی به دنبال دارد. تعادل متقارن برای خلق منظره رسمی استفاده می‌شود که مانند آینه عمل می‌کند؛ چراکه هر آنچه در یک طرف باغ باشد در طرف دیگر نیز درچیدمان قرار دارد. تعادل متقارن در مسیر‌های پیاده‌روی، بستر‌های کشت و نحوه هرس کردن گیاهان بسیار استفاده می‌شود.

رعایت کردن تقارن یا عدم تقارن در طراحی موضوع مهمی است. گاهی شرایط محیط ایجاب می‌کند که فضا را به دو نیم مساوی تقسیم کرده و هر دو قسمت را به شکل یکسانی طراحی کرد. با این حال گاهی کاملا برعکس است و شرایط محیط و نحوه طراحی به گونه‌ای می‌شود که رعایت تقارن اهمیتی ندارد. تعادل نامتقارن به عنوان تعادل غیر رسمی شناخته شده‌است که از سمتی که شروع می‌شود و سمت دیگر از یک الگوی متفاوت پیروی می‌کند. این سبک از طراحی حس آزادی و آرامش را القا می کند.

امروزه تنوع در طراحی فضا این امکان را فراهم می‌کند که هر گوشه از محیط با قسمت دیگر کاملا متفاوت و در عین حال با هم مرتبط باشد. طراحان فضای سبز با به‌ کارگیری اصول، به خلق مناظری می‌پردازند که دیدن آن‌ها بسیار دلپذیر همراه با آرامش است. این اصول توسط گروهی از طراحان خلق نمی شود بلکه برگرفته از حس بصری ذاتی است که در اکثر مردم وجود دارد.

R 1 2

ایجاد هارمونی جذاب در فضای سبز و روفگاردن

یکپارچه بودن اجزای محیط با یکدیگر و تلاش برای ارتباط اجزا با هم معنی هارمونی است. رعایت هارمونی با استفاده از چارچوب اساسی و دقت در اجزا و رنگ‌های به کار رفته در محیط امر مهمی خواهد‌بود که حتما باید رعایت شود. توجه به هارمونی در دکوراسیون داخلی اهمیت بسیاری دارد.

 

اهمیت کنتراست یا نقطه کانونی درفضای سبز و روفگاردن

هر طرحی نیازمند یک نقطه کانونی است که در نگاه اول توجه بیننده را به خود جلب می‌کند. تمرکز علاقه گاهی نقطه کانونی نامیده می‌شود که به عنوان قوی‌ترین عنصر در آن طرح خود را نشان می‌دهد. نقطه کانونی فضای سبز خانه همان قسمتی است که با ورود به محیط نگاه شما را به سمت خود می‌کشد.

نقطه کانونی می‌توانید اشکال گیاهی جالب، مجسمه یا حوضچه، رنگ‌های روشن  طراحی‌های منحصر‌به‌فرد و هنر معماری باشد. استفاده از تعداد زیادی نقطه کانونی کار بسیار جالبی نیست و چشم‌انداز خوبی ایجاد نمی‌کند. ترکیب هوشمندانه چند‌تا از این موارد می‌تواند به جذابیت بصری محیط کمک خوبی کند.

برجسته کردن یکی از اجزا در قاب تصویر همان کنتراست، است. قرار دادن یک آبنما یا یک درخت بزرگ و خاص در میان باغچه آن را در نگاه بازدیدکننده برجسته می‌کند. استفاده از این روش به معنای استفاده شما از کنتراست است که ترکیب آن با هارمونی طراحی ویژه و منحصر به فردی از محیط در دید افراد خلق می‌کند.

R 1 3

حفظ سادگی محیط در فضای سبز و روفگاردن

همانطور که نیازی به معنا کردن سادگی نیست، باید یادآور شد زیبایی در سادگی است و مناظر شلوغ و به‌هم ریخته جذابیتی ندارند. برخی از محیط‌ها با بهره‌گیری از معماری پیچیده، استفاده از ترکیب رنگ‌های شلوغ یا نورپردازی گستره تمرکز و آرامش را از چشمان بیننده دور می‌کند. مناظری که در عین سادگی با استفاده درست از عناصر طراحی شده‌اند، بسیار دلچسب‌تر هستند. سادگی به معنای ساده‌انگاری یا کسل کننده بودن نیست؛ بلکه به معنای قرار دادن صحیح اجزا در کنار هم است.

 

ریتم و خط در فضای سبز و روفگاردن

رعایت ریتم و خط در فضای سبز سبب نظم و حفظ روح طبیعت می‌شود. وقتی یکی از عناصر را با فاصله استاندارد در محیط تکرار کنیم، ریتم برقرار می‌شود. فاصله بین این عناصر معمولا فضا هست که گاهی با یک عنصر دیگر پر خواهد‌شد. خطوط درون یک محیط سبز، توسط شکل و فرم بستر کاشت، پیاده‌رو‌ها و جایی که چمن با سنگ‌فرش بهم می‌رسند، به وجود می‌آید. رعایت اصل طراحی ریتم و خط به فضای سبز شما حس حرکت می‌بخشد و از دلایل اصلی کشش بیننده به سمت این محیط است.

رعایت تناسب در فضای سبز و روفگاردن

اندازه و رابطه عناصر در فضای سبز نسبت به هم در نگاه کلی بسیار مهم است. تناسب این اندازه و رابطه را مشخص می‌کند که شامل حالات عمودی، افقی و ویژه عناصر محیط است. اندازه ساختمان، اندازه زمین، اندازه گیاه، قسمت کشت و فضای باز باید به درستی در‌نظر گرفته‌ شود. درنتیجه لازم است که در طراحی تناسب بین این عناصر به خوبی رعایت شود.

حفظ وحدت میان عناصر فضای سبز و روفگاردن

اگر تا اینجا اصول قبلی را به درستی رعایت کرده‌باشید، اجرای اصل وحدت بسیار راحت خواهد‌ بود. وحدت در طراحی یعنی همه اجزا به شکلی کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند که طرح کلی عالی و اصولی ایجاد شده است. رنگ‌ها، اندازه‌ها، بافت‌ها و سایر ویژگی‌های عناصر باید چنان رابطه‌ای داشته‌باشند که یکپارچگی در طرح کلی به خوبی مشخص شود. نحوه نور‌‌پردازی، شکل تخت و صندلی، راه‌های پیاده‌رو، الگو‌ها و رنگ‌ها و حتی نوع و اندازه گیاهان باید با هم ارتباط داشته‌‌باشند و ظاهری دلپذیر و زیبا ایجاد کند.

فضاسازی مناسب در فضای سبز و روفگاردن

طراحی باغ باید به شکلی باشد که از متراژ واقعی خود بزرگ‌تر به‌نظر برسد و وسعت باغ در تماشای باغ حفظ شود. اگر در نگاه اول جلوی چشمان شما انبوهی از گیاهان بزرگ یا درختان بلندی باشد که درست هرس نشده‌اند، امکان دیدن قسمت‌های دور‌تر را از شما می‌گیرد. بهتر است از کاشت زیاد در پیرامون باغ اجتناب کنید، چرا که فضای میانی باغ را کوچک نشان می‌دهد.

کاشت درختان بلند در میان باغ اشتباه است، اما اگر درخت بلندی در میان باغ کاشتید شاخه‌های پایین آن را هرس کنید تا مانع دید برای تماشای باغ نشود. استفاده از درختچه‌ها با فاصله مناسب راهکار مناسبی برای نشان دادن وسعت محیط است. باریک کردن تدریجی مسیر‌های باغ در ایجاد فضای مناسب کمک بسیاری می‌کند.

توجه به بافت طراحی فضای سبز و روفگاردن

بافت در واقع ویژگی‌‎های سطحی باغ است که برگ‌های درختان، بافت زمین یا درختچه‌ها تاثیر بسیاری بر آن می‌گذارند. اگر بافت زمین ناهموار بود، با گذاشتن سنگ‌ریزه‌های کوچکی در بستر رودخانه یافت می‌شود آن را اصلاح کنید. با این حالچمن انتخاب خوبی نیست؛ چراکه فقط ظاهر را تغییر می‌دهد و امکان دارد فردی که در بین باغ قدم می‌زند متوجه ناهمواری زمین نشود و با تغییر ارتفاع کف زمین صدمه ببیند.

 R 1 4

با توجه به اصول طراحی فضای سبز به چه نکاتی در طراحی توجه کنیم؟

تا اینجا نکات بسیاری برای طراحی فضای سبز ساختمان گفتیم. حالا باید در مسئله طراحی ریزتر شویم و به این موضوع بپردازیم که دقیقا در طراحی محیط باید چگونه عمل کنیم. نکات بسیاری پیشتر گفته شد که باعث ایجاد ذوق و دانش محدودی نسبت به طراحی است. اکنون با مشخص کردن مراحل طراحی به شفافیت بیشتر این موضوع می‌پردازیم.

 

مرحله اول

آنالیز موقعیت و مکان ساختمان

موقعیت زمین باید به درستی مشخص شود. اگر در حیاط می‌خواهیم فضای سبز طراحی کنیم، بررسی جنس زمین که از خاک است یا تخته‌سنگ و توجه به وضعیت هوا و دمای محیط به چه شکلی است، ضرورت دارد. اگر تراس قرار است طراحی شود، باید موقعیت تراس و وضعیت آن نسبت سایر واحد‌ها و خورشید در نظر گرفته شود. همچنیناگر فضای سبز برای منزل است باید به دمای محیط، قرار گرفتن سایر وسایل مانند شوفاژ توجه کرد.

 

مرحله دوم

تهیه نقشه کلی از طراحی

بعد از کنترل موقعیت زمین باید طراحی که مدنظر است را با استفاده از نرم‌افزارهای طراحی تهیه شود یا حتی می‌توانید از کاغذ برای این کار استفاده کنید. طراحی نقشه کار باعث می‌شود مسیر طراحی خود را بدانید و متوجه عیب و نقص آن بشوید. اصول اولیه مانند کنتراست و هارمونی را رعایت کنید تا بعدا مجبور به تغییر نقشه نشوید.

 

مرحله سوم

مشخص کردن هزینه و زمان

در مقالات قبلی نیز درباره این موضوع صحبت کردیم. انتخاب اشتباه گیاهانی که قادر به رشد در محیط شما نیستند، باعث از بین رفتن هزینه می‌شود. همچنین چمن طبیعی برای پشت‌بام یا حیاط نیاز به هزینه و نگهداری بسیاری نیاز دارد. در چنین شرایطی چمن مصنوعی جایگزین بهتری از نظر قیمت و نگهداری است. اگر می‌خواهید فورا به فضای سبزی زیبا دست پیدا کنید، از گیاهانی که رشد سریعی دارند و با همه محیط‌ها سازگارند، استفاده کنید.

 

مرحله چهارم

مشورت با متخصص در زمینه طراحی فضای سبز

اگر اهل گل و گیاه یا طراحی هستید، دلیلی بر ماهر بودن شما در طراحی محیط سبز خود نیست. باید توجه داشته باشید که در همه امور ما نیاز به مشورت با متخصص داریم. برای طراحی فضای سبز نیز با طراحانی که در این زمینه با به کارگیری اصول طراحی سبز فعالیت می‌کنند، صحبت کنید و مشورت بگیرید. مجموعه رستا دیزاین با داشتن تجربه و دانش کافی و بکارگیری چمن مصنوعی محیط شما را به بهترین شکل طراحی می‌کنند.

 

مرحله پنجم

تایید طرح اولیه

طرح اولیه که توسط نرم‌افزار یا کاغذ مشخص شده‌است را با توجه به ‌هزینه‌ها در نظر بگیرید و بعد از رفع نواقص آن را برای شروع کار تایید کنید و وارد مرحله اجرا شوید.

 

مرحله

ششم اجرا

این مرحله به اجرا درآوردن طرح با استفاده از خلاقیت است. مرحله جذابی که شما نتیجه تحقیق و طراحی خود را می‌بینید. در این مرحله به عواملی مانند لوله کشی حوضچه و آبیاری گیاهان توجه کنید. تمام این مراحل را همراه با متخصصانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، جلو بیایید تا نتیجه خوبی از طراحی خود داشته‌باشید.

طراحی روف گاردن

برای طراحی روف گاردن نیاز است که ابتدا سطح پشت بام به خوبی آماده شده و پس از آن برای پیاده سازی مراحل بعدی اقدام کرد. به این معنا لازم است که به اندازه کافی خاک جهت کاشت چمن و سایر گل و گیاهان در پشت بام تعبیه شود. گاهی اوقات طراحی فضای سبز ترجیح می دهد که از کاشت چمن مصنوعی در روف گاردن استفاده کرده و به این شکل مشکل آماده سازی خاک جهت کاشت چمن طبیعی و رسیدگی های بعدی به آن را به طور کلی مرتفع سازد. به این ترتیب به راحتی می توان با قرار دادن چمن مصنوعی در سطح پشت بام، زمینه ایجاد فضای سبز را فراهم ساخت. به این صورت به کلی می توان آماده سازی خاک در پشت بام را از چرخه کار حذف کرد و پس از قرار دادن چمن مصنوعی، با به کار بردن باغچه های گلدانی و نیز نهال های گلدانی، کل فضای سبز را بدون پایه سازی، پیش برد. در طراحی روف گاردن های امروزی، اضافه کردن فاکتورهایی چون آبنما نیز کاربرد فراوانی دارد. همین طور یک فواره کوچک در مرکز فضا یا اضافه کردن چندین فواره در نقاط متقارن سازی شده، عالی خواهد بود. در نهایت همه چیز بستگی به درخواست مشتری و پتانسیل های فضا داشته و لازم است پیش از طراحی و اجرای آن، تمام نقشه اجرای فضای سبز پشت بامی، به شکلی عالی روی کاغذ آورده شود. شما نیز ایده های خود برای طراحی یک روف گاردن زیبا و منحصر به فرد را در بخش نظرات با ما و دیگر دنبال کنندگان وبلاگ در میان بگذارید. در طراحی روف گاردن باید به نورپردازی نیز مانند طراحی فضای سبز معمولی اهمیت داده شود. بدیهی است که بخشی از کاربری این فضا در زمان تاریکی شب خواهد بود و عجیب نیست که بخواهیم طراحی نورپردازی آن نیز کاملا درست و اصولی پیش برود.
  • طراحی روف گاردن اتفاقا بیشتر در اوقات شب و زمان غروب و تاریکی هوا بازدهی دارد و نیازمند ایجاد تغییری خاص در فضای پشت بام هستیم.
  • معمولا برای روف گاردن ها و به منظور حفاظت از گل و گیاهان کاشته شده در آن، از سقف های پیش ساخته نیمه استفاده می شود و به این شکل می توانید به راحتی یک بستر و پلت فرم کامل برای اجرای نورپردازی داشته باشید. از این روی توصیه می کنیم که حتما در طراحی روف گاردن به همان شکلی که در طراحی فضای سبز معمولی از عنصر نورپردازی استفاده می کنید، نورپردازی مناسب را پیاده سازی کنید. به این ترتیب نما و جلوه گل و گیاهان نیز در پشت بام بیشتر شده و می توانید به کمک نورپردازی های حرفه ای و استفاده از چراغ های ال ای دی رنگی، فضای به مراتب جذاب تری تولید کنید.
آماده سازی بستر نورپردازی کاملا بستگی به شکل طراحی روف گاردن شما دارد و باید دید در کدام بخش های آن نیازمند برجسته سازی عناصر و در کدام بخش ها نیازمند هایلایت کردن هستید. به این شکل فرصت آن را پیدا می کنید که به فضای روف گاردن ارزش و قدر بیشتری بخشیده و آن را برای گذراندن یک غروب جذاب یا شب نشینی در ساعات شب، به مکانی خوشایندتر و لذت بخش تر تبدیل سازید.از این روی برای تکمیل چیزی که در پشت بام ایجاد کرده و فضای سبز فوق العاده ای که در آن خلق کرده اید، حتما نورپردازی حرفه ای را نیز در نظر گرفته و به آن بیفزایید.

یکی از سوالات پر تکراری که از سوی مشتریان ما مطرح می شود این است که آیا طراحی روف گاردن در مقیاس کوچک نیز امکان پذیر است؟ پاسخ ما بله است. طراحی روف گاردن کوچک یکی از خدماتی است که در مجموعه رستا دیزاین ارائه می شود. زیرا در بسیاری از موارد، فضایی که در اختیار داریم کوچک است و یا اینکه کارفرما مایل به طراحی و اجرای روف گاردن در کل فضایی که در اختیار دارد، نیست.

بنابراین چه در بحث متراژ و چه در بحث بودجه محدودیت داشته باشید، طراحی روف گاردن کوچک، روشی مناسب برای شماست. ایده برای روف گاردن در فضای کوچک بسیار است و شما با یک سرچ کوتاه در اینترنت می توانید طرح های متنوعی را در پلتفرم هایی همچون اینترست بیابید و با مدیریت پروژه بر سر اجرای آن ها مشورت نمایید تا به یک نتیجه کلی برسید. برای بدست آوردن ایده های بیشتر، می توانید نمونه کارهای اجرا شده توسط تیم رستا دیزاین را در وبسایت ما مشاهده نمایید.

برای طراحی روف گاردن در مقیاس کوچک، ما قادر خواهیم بود کلیه المان هایی که در یک روف گاردن بزرگ وجود دارد را در مقیاس کوچکتر اجرا کنیم. البته در مواردی ممکن است شما قادر به احداث استخر و آلاچیق نباشید که می توانید المان های دیگری نظیر آبنما و نیمکت را جایگزین آن ها نمایید. استفاده از چمن مصنوعی و فلاورباکس در طراحی روف گاردن های کوچک مرسوم است.

هزینه ساخت و اجرای روف گاردن به نوع پروژه، تعداد طبقات ساختمان، محل اجرا، نوع کف و سیستم آبیاری لوله کشی برق، آب، گاز و سیستم نور پردازی، متراژ و مصالح مورد استفاده، تنوع گیاهان، مدل فلاور باکس ها و غیره بستگی دارد. طراحی روف گاردن در چندین مرحله صورت می پذیرد. نقشه برداری و آماده سازی، لوله کشی و برق کشی، زهکشی، اجرای فضای سبز و کاشت گیاهان و نصب فلاور باکس، چوب و شن کف برای زیر سازی و کف سازی، نصب تجهیزات جانبی، چیدمان مبلمان و غیره. در ادامه این مقاله به بررسی و توضیح هر کدام از این مراحل می پردازیم.

در این بخش از مطلب، قصد داریم تا راجع به هزینه هایی که بایستی برای هر مرحله از طراحی و اجرای روف گاردن بپردازید، صحبت کنیم :

  • نقشه برداری روف گاردن
    نقشه برداری به بررسی کلیه موارد و مصالح مورد نیاز برای طراحی روف گاردن می پردازد. ایده پردازی، بررسی و تخمین میزان مقاومت و استحکام ساختمان، ارائه طرح سه بعدی که به صورت متری ارزیابی می شود، همگی از طریق انجام نقشه پردازی میسر است. کارشناس مربوطه پس از تهیه نقشه سه بعدی از پشت بام دو تا سه طرح با قیمت های متفاوت به شما ارائه می نماید.
  •  مصالح مورد استفاده در روف گاردن
    مصالح مورد استفاده، یکی دیگر از المان های تاثیرگذار در هزینه ساخت روف گاردن است. هزینه ساخت روف گاردن چوبی به نسبت بتنی ارزان تر بوده و هر چه میزان متریال ها و مصالح به کار رفته بیشتر و متنوع تر باشد، هزینه آن هم بالاتر خواهد بود.
  •  متراژ فضای روف گاردن
    یکی از عوامل تاثیر گذار در قیمت تمام شده روف گاردن، متراژ پشت بام است که هر چه پشت بام بزرگتر باشد به همان نسبت هزینه اجرای روف گاردن هم بیشتر خواهد بود. ذکر این نکته ضروری است که جنس چوب یا سنگ و یا شن مورد استفاده درکف سازی و کفپوش روف گاردن، بر روی قیمت طراحی و اجرای آن تاثیر گذار می باشد. به عبارت دیگر مسير های چوبی نسبت به مسیرهای شنی برای کف سازی قیمت بیشتری دارند.

 

  • نصب چمن و فلاور باکس و فضای سبز روف گاردن
    این هزینه ها شامل نصب لایه های حفاظتی در ۸ لایه به کف زمین پشت بام است که در انواع ضد ریشه ای، حرارتی. ژئو تکستایل، لایه نگهدارنده آب ماکسی ترد و فیلتر خاک می شود که هر کدام هزینه های جداگانه خود را دارند و معمولا قیمت این لایه ها به صورت متری محاسبه می گردد. قیمت این فلاورباکس ها بسته به جنس متریال و کشور سازنده آن ها متفاوت است.هزینه ساخت فلاورباکس هم شامل هزینه های مواد به کار رفته در ساخت آن، دستمزد جوشکاری و هزینه نصب و اجرا که با توجه به ورق گالوانیزه قوطی آهن، چوب ترموود، لایه محافظ عبور خاک، آب و چوب می باشد که قیمت هر کدام با در نظر گرفتن اندازه و مقدار چوب و کشور تولیدی آن متفاوت است.
  • سیستم آبیاری روف گاردن
    برای نگهداری و سرسبز ماندن گل ها، گیاهان و محوطه فضای سبز روف گاردن نیاز به سیستم آبیاری است که اگر سیستم های آبیاری قطره ای و اتوماتیک استفاده شود، بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه خواهد بود.
  • سیستم نورپردازی روف گاردن
    سیستم نورپردازی که شامل هزینه خرید و نصب تجهیزات مخصوص به روشنایی روف گاردن می شودف مواردی از جمله چراغ ال ای دی، ریسه ال ای دی، مه پاش و چراغ دفنی را در بر می گیرد که هر کدام قیمت متفاوتی داشته و بخشی از هزینه‌های طراحی روف گاردن را به خود اختصاص می دهند.معمولا چراغ های ال ای دی که برای نورپردازی بر روی دیوار نصب می شوند، از سیصد هزار تومان به بالا، مه پاش از متری صد هزار تومان به بالا، ریسه ال ای دی برای نور پردازی دیوار و کف روف گاردن از متری بیست و پنج هزار تومان به بالا و چراغ های دینی بین صد و پنجاه هزار تا چهارصد هزار تومان می باشند.
  • آلاچیق در روف گاردن
    آلاچیق در روف گاردن به این دلیل که بسیار کاربردی است و مزایای زیادی دارد امروزه طرفداران بیشتری هم پیدا کرده است. شما با وجود آلاچیق در فضای روف گاردن خود می توانید وقتی خسته از کار روزانه به منزل برگشته اید تایمی را درون آلاچیق همراه با خوردن چایی بگذرانید این کار خستگی را از بدن تان بیرون می کند.

  • ساخت و نصب تجهیزات جانبی روف گاردن
    تجهیزات جانبی مورد استفاده در طراحی روف گاردن شامل موادی از جمله آلاچیق، استخر، باربیکیو، شومینه برقی و گازی، مبلمان، سرویس بهداشتی، آشپزخانه، آب نما و غیره می شود که جنس مواد و کشور سازنده آن‌ ها در قیمت نهایی اجرای روف گاردن تاثیر به سزایی دارند. به عنوان مثال هزینه آلاچیق ترکیبی چوب و فلز از بیست و پنج میلیون به بالا، باربیکیو از دو میلیون به بالا، آشپزخانه از متری دو میلیون به بالا، سرویس بهداشتی از متری یک میلیون به بالا می باشند‌.چنانچه قصد دارید قیمت طراحی روف گاردن برایتان اقتصادی و به صرفه باشد، می توانید از طرح ها و نقشه های با جزئیات و المان های کمتر و یا پوشش گیاهی اندک و محلی و تجهیزات جانبی کمتر و کفسازی شنی استفاده نمایید.
  • برق کشی و کابل کشی و نورپردازی روف گاردن
    هزینه کابل و برق کشی روف گاردن به صورت متری اندازه گیری می‌شود که شامل هزینه های برق و ‌کابل کشی، لوله کشی گاز برای باربیکیو و آشپزخانه و شومینه گازی و لوله کشی آب برای سیستم آبیاری قطره ای و مه پاش و نصب سیستم های کنترل و مراقبت می شود.

    در صورتی که نورپردازی روف گاردن به شکل حرفه ای انجام نشده و در این خصوص از ایده های مدرن و به روز استفاده نشود، بهره برداری لازم از روف گاردن صورت نخواهد گرفت. در حقیقت چیزی که باعث می شود بتوان از روف گاردن به شکلی موثر استفاده کرد، نورپردازی مناسب است.با این حساب لازم است که برای نورپردازی روف گاردن، به شکلی جدی از پتانسیل های موجود استفاده کرده و هر بخشی از فضای سبز پشت بامی که باید مورد استفاده قرار بگیرد، در مرکز نور پررنگ تری باشد. به ازای آن بخش های دیگری که تنها جلوه بصری دارند، با شدت نور کمتری دکور شده و حال و هوای رویایی به وجود خواهند آورد.

  • آهن کشی و شاسی کشی روف گاردن
    آهن کشی کف روف گاردن شامل هزینه های جوشکاری و آهن کشی می شود که بر اساس طول و عرض قوطی های آهن به کار رفته به صورت متری محاسبه می گردد.

شناخت انواع روف گاردن و ویژگی های هر یک از آن ها، به داشتن انتخابی بهتر توسط کارفرما کمک می کند. انتخاب نوع روف گاردن و سبک طراحی آن، تا حد زیادی بستگی به سلایق و ایده آل های کارفرمای پروژه دارد. در این بخش قصد داریم تا با معرفی انواع روف گاردن و ویژگی ها هر کدام، در امر تصمیم گیری و انتخاب از میان این گزینه ها به شما کمک کنیم.

  • روف گاردن گسترده
    طراحی این نوع از روف گاردن نیاز به فضای نسبتا زیادی دارد. به همین دلیل به آن روف گاردن گسترده می گویند. ویژگی خوبی که این روف گاردن دارد این است که آلودگی هوا را از جایی که افراد در آن ساکن هستند دور می کند و فضای کافی برای استراحت عده زیادی از افراد را فراهم می آورد. اجرای روف گاردن گسترده در پشت بام برج های مسکونی و تجاری می تواند مکانی مناسب برای دورهمی ها، مهمانی ها و جشن ها باشد.روف گاردن گسترده مناسب پشت بام های صاف و مسطح است که فضای زیادی هم دارند. این روف گاردن مناسب کاشت گیاهانی است که نیاز به آبیاری کمی دارند و نیز عمق خاک هم برای کاشت آن ها کم باشد. برای اجرای روف گاردن گسترده نگران نشست پشت بام خود نباشید چرا که این سازه وزن کمی دارد.

 

  • روف گاردن فشرده
    در این سبک از طراحی روف گاردن شما می توانید متوسط رشد بیشتری را برای کاشت گیاهان خود داشته باشید. همچنین می توانید تعداد بیشتری از گیاهان را در طراحی این نوع از روف گاردن بگنجانید. روف گاردن فشرده مکانی مناسب برای استراحت و تمدد اعصاب و دوری از آلودگی های فضای شهری و ماشینی است که مناسب برای استفاده یک یا دو خانواده است.
    روف گاردن فشرده امکان کاشت مدل های مختلف گیاهان را به شما می دهد و تا عمق۲۰ الی ۳۰ سانتی متر می توانید این کار را انجام دهید. از این مدل روف گاردن می توان به عنوان پارک، زمین بازی و فضای پیاده روی نیز بهره برد.

 

  • روف گاردن نیمه فشرده
    این مدل از روف گاردن مناسب برای پاکسازی هوا از آلودگی هوا و زیبایی محیط زیست اطرافمان است. از مهم ترین ویژگی های مثبت این روف گاردن می توان به هزینه ساخت کمتر آن نسبت به طراحی روف گاردن های دیگر اشاره کرد. اغلب کارفرمایان اجرای روف گاردن نیمه فشرده را به سایر گزینه ها ترجیح می دهند. 

هزینه ساخت روف گاردن با توجه به تجهیزات خاصی که باید در آن به کار گرفته شود، با در نظر گرفتن برخی از المان ها قابل تخمین زدن خواهد بود. بدیهی است که هر آن قدر مساحت روف گاردن بیشتر باشد، باید انتظار داشته باشیم که هزینه ساخت آن نیز افزایش پیدا کند. به همین شکل هر آن قدر که میزان پوشش گیاهی بیشتری در یک باغچه پشت بامی به کار برده شود، قطعا هزینه های مربوط به آن نیز افزایش قابل توجهی را در پی خواهند داشت.
با این همه در صورتی که برای طراحی و ساخت روف گاردن، به سراغ تیم های حرفه ای و خبره در این حوزه بروید، مدیریت قابل توجهی در هزینه های شما صورت گرفته و می توانید تا حدود زیادی صرفه جویی مالی داشته باشید.

  • طراحی روف گاردن کلاسیک
    طراحی روف گاردن نیز مانند محوطه سازی و طراحی فضای سبز، از سبک طراحی عمارت اصلی پیروی می کند. بنابراین اگر سبک ساخت ویلا شما به شکل کلاسیک است، باید طراحی روف گاردن شما نیز به همین سبک اجرا شود. به همین جهت شناخت ویژگی ها و مشخصات سبک کلاسیک برای اجرای هر چه بهتر روف گاردن شما، عاملی تاثیرگذار است. در طراحی گاردن به سبک کلاسیک، ساخت و اجرای کلیه المان ها باید به گونه ای باشد که در هماهنگی کامل با شیوه ساخت عمارت اصلی قرار گیرد. در طراحی روف گاردن کلاسیک، برای اجرای اشیا و اجزا غالبا از شکل های هندسی نیم دایره و خطوط منحنی استفاده می کنند. استفاده از فلاورباکس ها و باکس های کاشت درختان مرسوم است و معمولا در حاشیه استخر و فضای بازی کودکان قرار می گیرد. برای طراحی یک آلاچیق کلاسیک می توانید از ابزاری ها و گچبری ها با جزییات زیاد استفاده کنید. نورپردازی در طراحی به این سبک نیز داستانی جداگانه دارد و باید توسط یک تیم متخصص و کاربلد انجام شود. یاس هلندی، پیچک امین الدوله، شمشاد سبز، شمشاد طلایی، رزمارینوس، لاوندولاو، لاوسیون، کامیس پاریس و باکسوس جزو پرکاربردترین گیاهان و گل های رونده ای هستند که برای ایجاد فضای سبز در روف گاردن استفاده می شوند.
  • طراحی روف گاردن مدرن
    سبک مدرن یکی دیگر از سبک های طراحی روف گاردن است که برای ویلاها و منازلی با طراحی مدرن استفاده می شود. مرحله اول برای ساخت روف گاردن مدرن، طراحی پلان است تا تیم اجرایی بتوانند مطابق با طرح و نقشه قبلی پیش بروند. اگرچه طراحی پشت بام سبز باید کاملا بر اساس اصول و استانداردهای موجود در این خصوص اجرا شود اما در نظر گرفتن نیازها، سلایق و ایده آل های کارفرما نیز از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.از آنجایی که می توان ایده های بسیار زیادی را برای طراحی روف گاردن به سبک کلاسیک اجرا کرد، توصیه ما این است که پیش از انتخاب طرح مورد نظر خود، به خوبی در این مورد تحقیق کنید و با بررسی ایده های مختلف و تلفیق المان های هر یک با یکدیگر، بهترین شان را برگزینید.طراحی روف گاردن به این سبک به خلاقیت، دقت و توجه زیادی نیازمند است. همچنین رعایت سه عنصر نظم، تعادل و سادگی نیز از درجه اهمیت بالایی در این طراحی برخوردار است. در واقع شما باید تعادل میان فضاهای پر و فضاهای خالی را به خوبی رعایت کنید تا طراحی شیک و چشم نوازی را از یک روف گاردن مدرن به نمایش بگذارید.
  • طراحی روف گاردن ساده
    عده زیادی از افراد مایل به اجرای روف گاردن در پشت بام منزل یا دفتر کار خود هستند اما بودجه کافی برای انجام این کار در اختیار ندارند. خوشبختانه انجام این کار به روش های ساده تری نیز امکان پذیر است. بنابراین طراحی روف گاردن ساده گزینه ای است که ما به مشتریان خود پیشنهاد می دهیم. در طراحی روف گاردن ساده می توانید از المان های پیش ساخته استفاده کنید تا هزینه اجرای کار شما به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند.اگرچه ضوابط طراحی روف گاردن برای انجام روش های مختلف این کار یکسان است، اما معمولا در طراحی روف گاردن ساده خبری از سیستم آبیاری، زهکشی و فیلتراسیون نیست؛ بنابراین فلاورباکس ها و گلدان ها تنها اجزایی هستند که برای ایجاد فضای سبز از آن ها استفاده می شود.
 

به طور طبیعی هر سازه معماری پس از گذشت چند سال از ساخت و اجرای آن، نیاز به تعمیر و بازآفرینی دارد. روف گاردن نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین طبیعی است که بخواهیم با قدیمی شدن المان های روف گاردن، مستعمل شدن سیستم آبیاری و تحلیل رفتن بستر کشت، محیط خود را بازسازی کنیم. برای بازسازی روف گاردن نیاز است تا علاوه بر المان هایی نظیر آلاچیق، آبنما و باربیکیو که به روز می شوند، تغییراتی نیز در سیستم کف سازی و آبرسانی انجام شود. این تغییرات و تعمیرات بایستی توسط یک تیم متخصص انجام شود.

 

برای طراحی روف گاردن و یا بازسازی آن، شما نیاز به مشورت و راهنمایی تیمی متشکل از افراد کارآزموده و تحصیلکرده در رشته علوم معماری دارید تا بتوانند با پیشبرد نیازها و اهداف شما در این راستا، احساس رضایت شما را هنگام دیدن نتیجه کار جلب نمایند. شما می توانید به کمک تیم باتجربه و توانمند رستا دیزاین به این امر مهم دست یابید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره تلفن های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

بسیاری از صاحبان خانه های مسکونی که فضای کافی برای محوطه سازی حیاط خود در اختیار ندارند، تصمیم به طراحی روف گاردن برای زیباسازی و ایجاد فضایی مناسب برای استراحت خود و خانواده شان می گیرند. چه منزل مسکونی ویلایی داشته باشید و چه در یک آپارتمان چندین طبقه زندگی می کنید، می توانید به طراحی روف گاردن مسکونی برای بهینه سازی فضای پشت بام خانه خود فکر کنید. به همین جهت به اولین چیزی که نیاز دارید، طراحی پلان روف گاردن مسکونی است.پلان روف گاردن مسکونی با توجه و الهام از سبک اصلی ساختمان طراحی می شود. به عنوان مثال اگر سبک طراحی خانه شما به شیوه مدرن است، طبیعتا طراحی روف گاردن نیز از همین سبک تبعیت می کند. بنابراین توجه به سبک، متراژ فضا، ایده آل های کارفرما و میزان بودجه، از مواردی است که باید در هنگام طراحی پلان روف گاردن به آن توجه نمود.

 

سخن پایانی رستا

در این مقاله راجع به هزینه های ساخت روف گاردن و عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت آن، صحبت کردیم. علاوه بر موارد گفته شده، دستمزد نیروی کار، مبلغ اجاره ابزار و تجهیزات نیز به هزینه کلی اجرای روف گاردن افزوده می شود. با توجه به مطالب ذکر شده در این مقاله، هزینه اجرای روف گاردن از متری دویست و پنجاه هزار تومان شروع و تا متری یک میلیون و پانصد هزار تومان را شامل می شود.اگر قصد طراحی و ساخت روف گاردن بر روی پشت بام منزل مسکونی یا ویلای خود دارید، می توانید از مشاوره رایگان مهندسین مجموعه رستا دیزاین در این زمینه، بهره مند شوید. برای دریافت مشاوره و بازدید حضوری از محل پروژه، با شماره تلفن های درج شده در سایت تماس بگیرید.

در نهایت، طراحی روف گاردن یک فرصت فوق‌العاده برای ایجاد فضایی سبز، زیبا و کاربردی در بالای ساختمان است. این خدمات توسط تیم‌های متخصص و با استفاده از بهترین مواد و روش‌های ساخت ارائه می‌شود تا مشتریان بتوانند از یک روف گاردن شگفت‌انگیز و منحصر به فرد بهره‌مند شوند.

با رعایت اصول طراحی فضای سبز، محیطی دنج، شیک و کاربردی در ساختمان خود ایجاد کنید تا زمان استراحت یا دورهمی‌های دوستانه خود را در آنجا بگذرانید. هدف از این مقاله آشنایی شما با اصول طراحی بود، امیدواریم مطالب در طراحی فضای سبزی که در ذهن دارید به شما کمک کند. می‌توانید جهت مشاوره و طراحی فضای سبز منزلتان از طریق راه‌های ارتباطی با متخصصان رستا دیزاین صحبت کنید و راهنمایی شوید.

طراحی روف گاردن در تهران

طراحی روف گاردن در شمال

طراحی روف گاردن در رامسر

طراحی روف گاردن در کردان

طراحی روف گاردن درلواسان

طراحی روف گاردن در دماوند

طراحی روف گاردن درتهراندشت

طراحی روف گاردن در جردن

طراحی روف گاردن در ولنجک

طراحی روف گاردن در الهیه

طراحی روف گاردن در زعفرانیه

طراحی روف گاردن در شهرک غرب

طراحی روف گاردن در سعادت آباد

طراحی روف گاردن در نیاوران

اجرای روف گاردن در تهران

اجرای روف گاردن در شمال

اجرای روف گاردن در رامسر

اجرای روف گاردن در کردان

اجرای روف گاردن درلواسان

اجرای روف گاردن در دماوند

اجرای روف گاردن درتهراندشت

اجرای روف گاردن در جردن

اجرای روف گاردن در ولنجک

اجرای روف گاردن در الهیه

اجرای روف گاردن در زعفرانیه

اجرای روف گاردن در شهرک غرب

اجرای روف گاردن در سعادت آباد

اجرای روف گاردن در نیاوران

بازسازی روف گاردن در تهران

بازسازی روف گاردن در شمال

بازسازی روف گاردن در رامسر

بازسازی روف گاردن در کردان

بازسازی روف گاردن درلواسان

بازسازی روف گاردن در دماوند

بازسازی روف گاردن درتهراندشت

بازسازی روف گاردن در جردن

بازسازی روف گاردن در ولنجک

بازسازی روف گاردن در الهیه

بازسازی روف گاردن در زعفرانیه

بازسازی روف گاردن در شهرک غرب

بازسازی روف گاردن در سعادت آباد

بازسازی روف گاردن در نیاوران

بازسازی روف گاردن در اکباتان

بازسازی روف گاردن در پاسداران