آنچه در این مقاله میخوانید:
طراحی فضای سبز
داشتن فضای سبز زیبا مستلزم دانستن اصول طراحی فضای سبز است. طراحی فضای سبز در حیاط یادآور قسمتی از طبیعت خواهدبود که برای هرچه زیباتر ساختن آن، باید اصول طراحی فضای سبز را حتما رعایت کنید. همانطور که دکوراسیون داخلی شما بر اساس الگویی که با کمک اصول طراحی دکوراسیون منزل، اجرا شدهاست، برای رسیدگی به باغ یا حیاط منزلتان باید از اصول طراحی پیروی کنید تا از عناصر به درستی استفاده شود و در تناسب خوبی نسبت به هم قرار بگیرند.
- 1- اصول طراحی فضای سبز چیست؟
- اصول طراحی فضای سبز
- حفظ تعادل در طراحی
- ایجاد هارمونی جذاب
-اهمیت کنتراست یا نقطه کانونی
-حفظ سادگی محیط
- ریتم و خط
- رعایت تناسب
- حفظ وحدت میان عناصر
- فضاسازی مناسب
- توجه به بافت
- 2- با توجه به اصول طراحی فضای سبز به چه نکاتی در طراحی توجه کنیم؟
-مرحله اول آنالیز موقعیت و مکان ساختمان
- مرحله دوم تهیه نقشه کلی از طراحی
- مرحله سوم مشخص کردن هزینه و زمان
- مرحله چهارم مشورت با متخصص در زمینه طراحی فضای سبز
- مرحله پنجم تایید طرح اولیه
- مرحله ششم اجرا
- 3- نرمافزار طراحی فضای سبز
اصول طراحی فضای سبز چیست؟
طراحی فضای سبز مانند هر شغل دیگری دارای اصول و دانش است که طبق ساختارهای تعریف شده در آن همراه با خلاقیت به خلق محیطی سبز پرداخته میشود. حتی شما هم به عنوان طراحان خانگی باید این اصول را بدانید تا در تزیین محیط سبز خود بهترین عملکرد را داشته باشید. دانستن اصول طراحی فضای سبز، فضای سبز شما را به یک محیط خاص و تکرارنشدنی تبدیل میکند، پس در این زمینه حتما با طراحان فضای سبز با تجربه مشورت کنید و در طراحی به اصول اولیه توجه کنید.
اصول طراحی فضای سبز
اصول طراحی در بسیاری از هنرها که قرنها توسط هنرمندان استفاده میشود، یکسان است و که با بکارگیری این اصول متناسب با هنری که در آن فعالیت میکند، برای خلق اثری ماندگار استفاده میکند. در ادامه به تعریف دقیقتری از اصول طراحی در فضای سبز میپردازیم.
حفظ تعادل در طراحی
تعادل را حالتی از بودن و دیدن میتوان درنظر گرفت که در مناظر بارها شاهد آن بودهایم و تعادل حس راحتتری به بینندهای که در آن فضا قرار دارد، میدهد.برقراری تعادل در محیط به دو شکل متقارن و نامتقارن انجام میشود که هرکدام هدفی در طراحی به دنبال دارد. تعادل متقارن برای خلق منظره رسمی استفاده میشود که مانند آینه عمل میکند؛ چراکه هر آنچه در یک طرف باغ باشد در طرف دیگر نیز درچیدمان قرار دارد. تعادل متقارن در مسیرهای پیادهروی، بسترهای کشت و نحوه هرس کردن گیاهان بسیار استفاده میشود.
رعایت کردن تقارن یا عدم تقارن در طراحی موضوع مهمی است. گاهی شرایط محیط ایجاب میکند که فضا را به دو نیم مساوی تقسیم کرده و هر دو قسمت را به شکل یکسانی طراحی کرد. با این حال گاهی کاملا برعکس است و شرایط محیط و نحوه طراحی به گونهای میشود که رعایت تقارن اهمیتی ندارد. تعادل نامتقارن به عنوان تعادل غیر رسمی شناخته شدهاست که از سمتی که شروع میشود و سمت دیگر از یک الگوی متفاوت پیروی میکند. این سبک از طراحی حس آزادی و آرامش را القا می کند.
امروزه تنوع در طراحی فضا این امکان را فراهم میکند که هر گوشه از محیط با قسمت دیگر کاملا متفاوت و در عین حال با هم مرتبط باشد. طراحان فضای سبز با به کارگیری اصول، به خلق مناظری میپردازند که دیدن آنها بسیار دلپذیر همراه با آرامش است. این اصول توسط گروهی از طراحان خلق نمی شود بلکه برگرفته از حس بصری ذاتی است که در اکثر مردم وجود دارد.
ایجاد هارمونی جذاب
یکپارچه بودن اجزای محیط با یکدیگر و تلاش برای ارتباط اجزا با هم معنی هارمونی است. رعایت هارمونی با استفاده از چارچوب اساسی و دقت در اجزا و رنگهای به کار رفته در محیط امر مهمی خواهدبود که حتما باید رعایت شود. توجه به هارمونی در دکوراسیون داخلی اهمیت بسیاری دارد.
اهمیت کنتراست یا نقطه کانونی
هر طرحی نیازمند یک نقطه کانونی است که در نگاه اول توجه بیننده را به خود جلب میکند. تمرکز علاقه گاهی نقطه کانونی نامیده میشود که به عنوان قویترین عنصر در آن طرح خود را نشان میدهد. نقطه کانونی فضای سبز خانه همان قسمتی است که با ورود به محیط نگاه شما را به سمت خود میکشد.
نقطه کانونی میتوانید اشکال گیاهی جالب، مجسمه یا حوضچه، رنگهای روشن طراحیهای منحصربهفرد و هنر معماری باشد. استفاده از تعداد زیادی نقطه کانونی کار بسیار جالبی نیست و چشمانداز خوبی ایجاد نمیکند. ترکیب هوشمندانه چندتا از این موارد میتواند به جذابیت بصری محیط کمک خوبی کند.
برجسته کردن یکی از اجزا در قاب تصویر همان کنتراست، است. قرار دادن یک آبنما یا یک درخت بزرگ و خاص در میان باغچه آن را در نگاه بازدیدکننده برجسته میکند. استفاده از این روش به معنای استفاده شما از کنتراست است که ترکیب آن با هارمونی طراحی ویژه و منحصر به فردی از محیط در دید افراد خلق میکند.
حفظ سادگی محیط
همانطور که نیازی به معنا کردن سادگی نیست، باید یادآور شد زیبایی در سادگی است و مناظر شلوغ و بههم ریخته جذابیتی ندارند. برخی از محیطها با بهرهگیری از معماری پیچیده، استفاده از ترکیب رنگهای شلوغ یا نورپردازی گستره تمرکز و آرامش را از چشمان بیننده دور میکند. مناظری که در عین سادگی با استفاده درست از عناصر طراحی شدهاند، بسیار دلچسبتر هستند. سادگی به معنای سادهانگاری یا کسل کننده بودن نیست؛ بلکه به معنای قرار دادن صحیح اجزا در کنار هم است.
ریتم و خط
رعایت ریتم و خط در فضای سبز سبب نظم و حفظ روح طبیعت میشود. وقتی یکی از عناصر را با فاصله استاندارد در محیط تکرار کنیم، ریتم برقرار میشود. فاصله بین این عناصر معمولا فضا هست که گاهی با یک عنصر دیگر پر خواهدشد. خطوط درون یک محیط سبز، توسط شکل و فرم بستر کاشت، پیادهروها و جایی که چمن با سنگفرش بهم میرسند، به وجود میآید. رعایت اصل طراحی ریتم و خط به فضای سبز شما حس حرکت میبخشد و از دلایل اصلی کشش بیننده به سمت این محیط است.
رعایت تناسب
اندازه و رابطه عناصر در فضای سبز نسبت به هم در نگاه کلی بسیار مهم است. تناسب این اندازه و رابطه را مشخص میکند که شامل حالات عمودی، افقی و ویژه عناصر محیط است. اندازه ساختمان، اندازه زمین، اندازه گیاه، قسمت کشت و فضای باز باید به درستی درنظر گرفته شود. درنتیجه لازم است که در طراحی تناسب بین این عناصر به خوبی رعایت شود.
حفظ وحدت میان عناصر
اگر تا اینجا اصول قبلی را به درستی رعایت کردهباشید، اجرای اصل وحدت بسیار راحت خواهد بود. وحدت در طراحی یعنی همه اجزا به شکلی کنار یکدیگر قرار گرفتهاند که طرح کلی عالی و اصولی ایجاد شده است. رنگها، اندازهها، بافتها و سایر ویژگیهای عناصر باید چنان رابطهای داشتهباشند که یکپارچگی در طرح کلی به خوبی مشخص شود. نحوه نورپردازی، شکل تخت و صندلی، راههای پیادهرو، الگوها و رنگها و حتی نوع و اندازه گیاهان باید با هم ارتباط داشتهباشند و ظاهری دلپذیر و زیبا ایجاد کند.
فضاسازی مناسب
طراحی باغ باید به شکلی باشد که از متراژ واقعی خود بزرگتر بهنظر برسد و وسعت باغ در تماشای باغ حفظ شود. اگر در نگاه اول جلوی چشمان شما انبوهی از گیاهان بزرگ یا درختان بلندی باشد که درست هرس نشدهاند، امکان دیدن قسمتهای دورتر را از شما میگیرد. بهتر است از کاشت زیاد در پیرامون باغ اجتناب کنید، چرا که فضای میانی باغ را کوچک نشان میدهد.
کاشت درختان بلند در میان باغ اشتباه است، اما اگر درخت بلندی در میان باغ کاشتید شاخههای پایین آن را هرس کنید تا مانع دید برای تماشای باغ نشود. استفاده از درختچهها با فاصله مناسب راهکار مناسبی برای نشان دادن وسعت محیط است. باریک کردن تدریجی مسیرهای باغ در ایجاد فضای مناسب کمک بسیاری میکند.
توجه به بافت
بافت در واقع ویژگیهای سطحی باغ است که برگهای درختان، بافت زمین یا درختچهها تاثیر بسیاری بر آن میگذارند. اگر بافت زمین ناهموار بود، با گذاشتن سنگریزههای کوچکی در بستر رودخانه یافت میشود آن را اصلاح کنید. با این حالچمن انتخاب خوبی نیست؛ چراکه فقط ظاهر را تغییر میدهد و امکان دارد فردی که در بین باغ قدم میزند متوجه ناهمواری زمین نشود و با تغییر ارتفاع کف زمین صدمه ببیند.
با توجه به اصول طراحی فضای سبز به چه نکاتی در طراحی توجه کنیم؟
تا اینجا نکات بسیاری برای طراحی فضای سبز ساختمان گفتیم. حالا باید در مسئله طراحی ریزتر شویم و به این موضوع بپردازیم که دقیقا در طراحی محیط باید چگونه عمل کنیم. نکات بسیاری پیشتر گفته شد که باعث ایجاد ذوق و دانش محدودی نسبت به طراحی است. اکنون با مشخص کردن مراحل طراحی به شفافیت بیشتر این موضوع میپردازیم.
مرحله اول آنالیز موقعیت و مکان ساختمان
موقعیت زمین باید به درستی مشخص شود. اگر در حیاط میخواهیم فضای سبز طراحی کنیم، بررسی جنس زمین که از خاک است یا تختهسنگ و توجه به وضعیت هوا و دمای محیط به چه شکلی است، ضرورت دارد. اگر تراس قرار است طراحی شود، باید موقعیت تراس و وضعیت آن نسبت سایر واحدها و خورشید در نظر گرفته شود. همچنیناگر فضای سبز برای منزل است باید به دمای محیط، قرار گرفتن سایر وسایل مانند شوفاژ توجه کرد.
مرحله دوم تهیه نقشه کلی از طراحی
بعد از کنترل موقعیت زمین باید طراحی که مدنظر است را با استفاده از نرمافزارهای طراحی تهیه شود یا حتی میتوانید از کاغذ برای این کار استفاده کنید. طراحی نقشه کار باعث میشود مسیر طراحی خود را بدانید و متوجه عیب و نقص آن بشوید. اصول اولیه مانند کنتراست و هارمونی را رعایت کنید تا بعدا مجبور به تغییر نقشه نشوید.
مرحله سوم مشخص کردن هزینه و زمان
در مقالات قبلی نیز درباره این موضوع صحبت کردیم. انتخاب اشتباه گیاهانی که قادر به رشد در محیط شما نیستند، باعث از بین رفتن هزینه میشود. همچنین چمن طبیعی برای پشتبام یا حیاط نیاز به هزینه و نگهداری بسیاری نیاز دارد. در چنین شرایطی چمن مصنوعی جایگزین بهتری از نظر قیمت و نگهداری است. اگر میخواهید فورا به فضای سبزی زیبا دست پیدا کنید، از گیاهانی که رشد سریعی دارند و با همه محیطها سازگارند، استفاده کنید.
مرحله چهارم مشورت با متخصص در زمینه طراحی فضای سبز
اگر اهل گل و گیاه یا طراحی هستید، دلیلی بر ماهر بودن شما در طراحی محیط سبز خود نیست. باید توجه داشته باشید که در همه امور ما نیاز به مشورت با متخصص داریم. برای طراحی فضای سبز نیز با طراحانی که در این زمینه با به کارگیری اصول طراحی سبز فعالیت میکنند، صحبت کنید و مشورت بگیرید. مجموعه گروه معماری رستا دیزاین با داشتن تجربه و دانش کافی و بکارگیری چمن مصنوعی محیط شما را به بهترین شکل طراحی میکنند.
مرحله پنجم تایید طرح اولیه
طرح اولیه که توسط نرمافزار یا کاغذ مشخص شدهاست را با توجه به هزینهها در نظر بگیرید و بعد از رفع نواقص آن را برای شروع کار تایید کنید و وارد مرحله اجرا شوید.
مرحله ششم اجرا
این مرحله به اجرا درآوردن طرح با استفاده از خلاقیت است. مرحله جذابی که شما نتیجه تحقیق و طراحی خود را میبینید. در این مرحله به عواملی مانند لوله کشی حوضچه و آبیاری گیاهان توجه کنید. تمام این مراحل را همراه با متخصصانی که در این زمینه فعالیت میکنند، جلو بیایید تا نتیجه خوبی از طراحی خود داشتهباشید.
نرمافزار طراحی فضای سبز
خیلی از افراد به دنبال نرمافزاری که در طراحی فضای سبز کمک میکند، هستند. باید بگوییم که نرمافزارهای بسیاری در این زمینه وجود دارد که به شما در طراحی و به دست آوردن طرح اولیه کمک میکند. بین برنامههایی که در این حوزه است، اپلیکیشن Garden Planner پیشنهاد خوبی خواهدبود. کاربری و ارتباط با این برنامه نسبتا ساده بوده و دارای قابلیتهای بسیاری است. نرمافزار طراحی فضای سبز کمک بسیاری برای طراحی و ایجاد حس خلاقیت در شما میکنند.
طراحی فضای سبز
طراحان فضای سبز اغلب بر اساس تحقیقات و تجربه ای که در حوزه ی محوطه سازی دارند، منبع خوبی برای دریافت راهنمایی جهت انتخاب گیاهان مناسب طراحی فضای سبز هستند. این افراد معمولا در نقاط مختلف و شرایط آب و هوایی متفاوت، نحوه رشد و پایداری انواع درختان و گیاهان را بررسی کرده اند. با ما همراه شوید که اگر در آینده در جایگاه مشتری یا طراح فضای سبز قرار گرفتید، اطلاعات کاملی در خصوص انواع گیاهان داشته و انتخابی عاقلانه در این خصوص انجام دهید.
جهت انجام مشاوره در خصوص طراحی و اجرای فضای سبز با طراحان گروه معماری رستا دیزاین ّدر تماس باشید.
نکاتی در خصوص انتخاب گیاهان مناسب طراحی فضای سبز
- توجه به عوامل موثر بر رشد و نمو گیاهان نظیر میزان نورخورشید، بارندگی، میانگین دمای تابستان و زمستان، طول فصل رشد
- در نظر گرفتن فاکتورهایی که برای انتخاب گیاهان در اطراف استخر اهمیت دارد
- نحوه طراحی و کاشت بوته ها برای اضافه کردن بافت و رنگ به چشم انداز
- توجه به این نکته که کاشت گیاهان و درختانی نظیر انگور که میوه یا برگ خوراکی تولید می کنند، لذت بردن از فضای سبز طراحی شده را چندین برابر خواهد کرد.
- فکرکردن برای انتخاب گیاهانی که در اطراف پاسیو، تراس یا عرشه کاشت می شود.
- استفاده از گیاهانی با مقاومت بالا جهت پوشش زمین نظیر کاکتوس ها، مکنده ها، مریم گلی پاییز، یوسکا قرمز
- انتخاب گیاهان مکنده در همه ی اشکال و اندازه برای اضافه کردن درام به باغ شما
درختان، درخچه ها، پیچ های زینتی، گیاهان پوشی و گلهای یكساله و چند ساله غالباً مهم ترین عناصر در محوطه سازی و طراحی فضای سبز به شمار می روند.
انتخاب، بكارگیری و نگهداری از این گیاهان سه عامل اساسی در كارایی فضای سبز هستند كه باید همواره توسط طراح مورد توجه قرار گیرند. بنابراین نكته بسیار مهم در طراحی فضای سبز انتخاب گیاهی است كه بتواند بیشتری كارایی ممكن را با حداقل نیاز به نگهداری فراهم آورد. نكته دیگر استفاده از گیاهان مناسب با توجه به نیازهای مختلفی است كه طراح با آن روبروست در فرایند طراحی و كاشت، توجه به نوع گیاهان و نحوه قرار گرفتن گیاهان نسبت به یكدیگر در جهت رسیدن به یك طرح زیبا و كارآ ضروری به نظر می رسد. گیاهان بومی یك راهكار مهم كه جایگاه ویژه ای در محوطه سازی دارد، استفاده از گیاهان بومی می باشد. اگرچه امروزه افزایش بسیار زیادی در زمینه استفاده از این گروه گیاهان در فضای سبز دیده می شود، ولی هنوز راهی بسیار طولانی تا بكارگیری همه پتانسیلهای موجود وجود دارد. گیاهان بومی مقاومت بالاتری نسبت به خشكسالی، آفات و بیماریها دارند كه این امر هزینه نگهداری فضای سبز را پایین می آورد. افزون بر این، استفاده از این گیاهان سبب پایین آمدن هماهنگی بین فضای سبز تازه تأسیس و محیط طبیعی فراگیرنده آن می گردد. طراحان و سازندگان فضاهای سبز عمومی و خصوصی پیش از تخریب پوشش طبیعی محوطه ها باید سایت خود را از نظر پوشش گیاهی كاملاً ارزیابی نمایند.
نكته بعدی در طراحی كاشت موفق، توجه به عوامل اكولوژیكی منطقه مانند تفاوت در دماها، پستی و بلندی، بافت و ساختمان خاك و میزان بارش می باشد تنها با توجه به این موارد است كه می توان یك محوطه زیبا و كارا با استفاده از گیاهان بومی فراهم آورد.
كنارهم قرار گرفتن گیاهان
گیاهان اصولاً به صورتهای تأكیدی یا تكی، خطی، گروهی و توده ای قابل كشت هستند هر یك از این روشهای كاشت اثر متفاوتی را در بیننده ایجاد می كنند. در یك محوطه سازی اصولی كوشش می شود كه از هر چهار روش یاد شده در جای مناسب و به میزان درست بهره گرفته شود.
كاشت منفرد یا تأكیدی
روش كاشت تأكیدی روش مناسب برای تأكید و نمایش یك درختچه با ویژگی های رشدی خاص و یا یك درخت با عادات رشد غیر معمول و زیبا می باشد. اگر به تعداد مناسب از این نوع كاشت استفاده شود، گیاهان تأكیدی باعث ایجاد تنوع و مانع تكرار خسته كننده در طرح می شوند و دید بیننده را به نقاط موردنظر طراح معطوف مینمایند. ولی در صورتی كه تعداد زیادی گیاه تأكیدی مورد مصرف قرار گیرد. باعث نوعی آشفتگی بصری در طراحی خواهد شد. استفاده از یك گیاه تأكیدی و یا یك درخت كوچك در نزدیكی ورودی ساختمان می تواند ایجاد یك نقطه كانونی نماید و در تقویت و نمایش آن ورودی بسیار كارساز است. بسیاری از گل دهنده مناسب كه به عنوان گیاه تأكیدی مورد استفاده قرار می گیرند. -ارغوان -ابریشم -باران طلایی -سه رنگ -انواعی از كراتوس ها -سدروس ها -كاج ها -نوئل ها -ماگنولیای تابستانه كاشت درختان ردیفی یا خطی
ردیف درختان، درختچه ها و دیگر گیاهان بطور مؤثری باعث امتداد خطوط معماری بناها در محوطه خارجی آنها می شود. خطوط مستقیم یا منحنی درختان كاشته شده نیز می تواند محوطه هایی سایه دار و مناسب برای پارك خودروها در گذرگاهها و خانه ها ایجاد كند. همچنین از ردیف گیاهان می توان به جای بادشكن، دیواره جدا كننده، دیوار كاهنده شدت صوت و یا مانعی دربرابر آلودگی های بصری استفاده كرد. در این نوع كاشت باید دقت كرد كه از گیاهان مقاوم و كاملاً سازگار با محیط استفاده شود. زیرا در صورتی كه یك یا چند گیاه دچار مشكل شوند تأثیر بصری بسیار نامطلوبی در همه گیاهان موجود در آن ردیف گیاهی خواهد داشت بنابراین اطمینان از یكدست بودن خاك بستر و شرایط زهكشی و نوری محل در طول ردیف گیاهی بسیار مهم میباشد. گیاهانی كه برای این نوع كشت مناسب می باشند عبارتند از: -برگ نو -انواع زرشكهای زینتی -گونه های شمشاد -نوش -سرخدار -نارون -تبریزی -گونه های نخل كاشت گروهی
روش كاشت گروهی روشی به نسبت طبیعی تر در استفاده از گیاهان می باشد در این روش تعدادی درخت و درختچه در نزدیكی یكدیگر قرار می گیرند و ایجاد یك توده گیاه می كنند از آنجایی كه گیاهان عموماً در این روش بصورت طبیعی در كنار یكدیگر جای می گیرند، كاربرد این سبك كاشت می تواند بخوبی بین محوطه های تازه تأسیس و محیط طبیعی پیرامون آنها ارتباط و همبستگی برقرار نماید. -انواع سبدها -انواع زغال اخته زینتی -یاس زرد -زرشك سرخ -گل توری كاشت توده ای
روش كاشت توده ای در واقع نوع گسترش یافت روش كاشت گروهی می باشد در كاشت توده ای، گیاهان هویت انفرادی خود را از دست می دهند و در قالب یك طرح كلی جای می گیرند. توده های گیاهی بویژه در مرتبط كردن ساختمانهای بزرگ یا محیط های پیرامونی آنها می توانند بسیار سودمند باشند، البته در صورتی كه مقیاس و ارتباط مناسب یبن این توده های گیاهی و ساختمانهای مورد نظر وجود داشته باشد. درختچه ها كه بصورت توده ای قابل كاشت هستند. -بداغ -به ژاپنی -اسپیره -طاووسی البته هر یك از گونه های نامبرده می تواند بسته به شرایط و چگونگی تركیب بندی با دیگر گیاهان در روش های مختلف كاشت مورد استفاده قرار بگیرند. در قرار گیری گیاهان نسبت به یكدیگر و همچنین نسبت به محیط فراگیرنده آنها، توجه به شكل كلی، رنگ و بافت گیاهان دارای اهمیت بسیار زیادی می باشند. افزودن به این در كلیه مراحل طراحی باید اصول زیبا شناسی شامل سادگی، ترتیب و تسلسل، تقارن، تنوع، تعادل و توازن، تأكیدی، تكرار و ریتم و مقیاس را برای دستیابی به یك طراحی كاشت موفق در نظر داشته باشد. یك طراحی كاشت موفق با وجود دارا بودن اجزای تكثیر، باید وحدت و یكپارچگی داشته باشد و مجموعه اجزای آن باید بتوانند حس مورد نظر طراح را به بیننده منتقل نمایند.
هدف ایجاد فضای سبز 1- آرایش و زیبایی درختان 2- ایجاد سایبان و تلطیف هوا 3- جلوگیری از آلودگی صدا 4- ایجاد بادشكن و جلوگیری از گرد و خاك 5- آشنا كردن مردم با درختان و درختچه های مختلف 6- ایجاد دیواره سبز، پرچین و اسپالید (داربست) 7- آرایش روی چمن 8- ایجاد مكان مناسب برای جلب پرندگان و آشیان گزینی آنها 9- تولید میوه مناسب برای حیات وحش پرندگان 10- ایجاد پیكره های سبز هنری و معماری 11- به نمایش گزاردن ویژگیها، جاذبه ها و زیبایمای اندامهای درختان انتخاب درختان برای هر یك از خواسته های موردنظر كه ذكر شد لازم است معیارهایی در نظر گرفته شود.
معرفی گیاهان مناسب در طراحی فضای سبز
یکی از نکاتی که باید جهت تهیه ی گیاهان فضای سبز طراحی شده، مدنظر قرار گیرد، میزان مقاومت و پایداری درخت یا گیاه است. مشتریان توقع دارند، هزینه ی که بابت طراحی فضای سبز ویلا یا باغ می کنند تا چند سال از یک فضای سبز دلنشین و ناب تا چندین سال بهره مند گردند. در اینجا به معرفی چندین نمونه از گیاهان و درختان پایدار خواهیم پرداخت.
کلام آخر
با رعایت اصول طراحی فضای سبز، محیطی دنج، شیک و کاربردی در ساختمان خود ایجاد کنید تا زمان استراحت یا دورهمیهای دوستانه خود را در آنجا بگذرانید. هدف از این مقاله آشنایی شما با اصول طراحی بود، امیدواریم مطالب در طراحی فضای سبزی که در ذهن دارید به شما کمک کند. میتوانید جهت مشاوره و طراحی فضای سبز منزلتان از طریق راههای ارتباطی با متخصصان گروه معماری رستا دیزاین صحبت کنید و راهنمایی شوید.